Muftija Fazlović: Podijelimo bajramsku radost sa svojim komšijama i prijateljima

Centralna bajramska svečanost za područje Muftiluka tuzlanskog održana je u džamiji Kralja Abdulaha, a namaz i hutbu je održao Vahid ef. Fazlović, tuzlanski muftija.

Džamije u Muftijstvu tuzlanskom nisu ispunjenje bile kao ranijih godina jer su se vjernici pridržavali važećih higijensko – epidemioloških mjera.

– Braćo i sestre, dužan je i svako od nas da se, koliko god može više, u dobru natječe i da svojim djelima koristi drugima. Najbolji među ljudima je onaj ko je najkorisniji, poručuje nam Muhammed, alejhisselam. Posebno se to cijeni kada izdašno pomažemo onima koji su u nevolji i čije su potrebe najočitije. Pozivam vas da svima njima olakšavamo njihovo stanje i pružimo utjehu u bajramskim danima, ali i da to budu naše trajne vrline – rekao je u svojoj bajramskoj poruci muftija Fazlović.

Pozvao je vjernike da drugog dana Bajrama obiđu mezarja najmilijih i šehitluke gdje su najbolji sinovi naše domovine Bosne i Hercegovine.

– Svima vam upućujem srdačne čestitke povodom Ramazanskog bajrama i želim vam puno sreće i napretka – svakog dobra. Podijelimo bajramsku radost sa svim svojim komšijama i prijateljima – rekao je muftija Fazlović.

(Avaz)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.