MI-BOSPO i EBRD potpisali ugovor o kreditu od tri miliona eura

Manuela Naessl, šefica Ureda EBRD (Evropska banka za obnovu i razvoj) u BiH i Safet Husić, direktor mikrokreditne fondacije MI-BOSPO, potpisali su ugovor o kreditu u iznosu od 3 miliona EUR-a.

Kreditna sredstva u iznosu od 3 miliona EUR koja je EBRD odobrio MI-BOSPO-u namijenjena su za podršku različitim malim i mikro biznisima, naročito onim koje vode žene.

‘Sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj imamo dugogodišnju saradnju koja traje još od 2007. godine, na koju smo jako ponosni, jer EBRD je velika institucija koja posluje isključivo sa organizacijama koje imaju najbolje poslovne prakse, a što u konačnici potvrđuje i kvalitet MI-BOSPO-a’, izjavio je direktor Husić.

Sredstva EBRD-a će omogućiti MI-BOSPO-u da proširi i osigura više kreditnih sredstava za lokalne i regionalne poduzetnike s potencijalom rasta.

Pristup finansijama i dalje je prepreka mnogim malim kompanijama u Bosni i Hercegovini i pored toga što čine okosnicu ekonomije zemlje. Istovremeno, MI-BOSPO vjeruje da će nastavak saradnje sa EBRD-em i podrška za razvoj poduzetništva uticati na trend smanjenja odlaska mladih ljudi iz Bosne i Hercegovine, koji će prepoznati mogućnosti kreiranja vlastitih radnih mjesta u svojoj domovini umjesto traženja bolje budućnosti u zapadnim zemljama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: