„Mejdanu“ potrebno milion KM za obnovu

Katastrofalno nevrijeme koje je pogodilo Tuzlu prije desetak dana nanijelo je milionske štete privatnim i privrednim objektima.

Hram sporta, Sportsko privredno kulturni centar Mejdan, pretrpio je najveću štetu, a preliminarne procjene govore kako se radi o sumi oko milion KM.

– Čekamo procjenu nadležnih komisija, ali je šteta ogromna. Mi smo pristupili sanaciji štete, najprije u velikoj dvorani. Počeli smo skidati parket, a nakon toga je potrebno isušivanje betonske podloge – kaže Jasenko Elezović, direktor SKPC „Mejdan”.

Nakon velike dvorane demontirat će se kuglana i drugi potopljeni prostori. Mejdan je obišla i delegacija UNDP-a BiH, koja je obećala pomoć, kao i mnogi drugi. Otvoren je i humanitarni broj telefona, ali i poseban podračun za akciju pod sloganom „Mejdan za buduće generacije“.

– Što je bilo bilo je. Sada moramo dići glavu i učiniti sve da Mejdan bude još reprezentativniji. Imamo razgovore, tražimo najbolja i najoptimalnija rješenja. Problem će nam biti organizacija trenažnih procesa jer u Mejdanu treniraju 32 selekcije. Ipak nadam se da ćemo iz ovoga izaći još jači i još bolji – kaže Elezović.

Avaz

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: