Ljekari najavili proteste u Tuzli i kolektivne otkaze u svim zdravstvenim ustanovama TK

“Ovom prilikom želimo da napomenemo da nas je na ovaj potez natjerala vlada TK koja je pokazala rijetko viđenu malicioznost i nebrigu za svoje doktore. One iste doktore koji se svakodnevno bore da sačuvaju zdravlje i život svih građana Tuzlanskog kantona, pa i onih koji su sada protiv nas i koji praktično uništavaju sve ono što je prethodnih generacija stvarano u zdravstvu na tom području. Nakon ovakvog poniženja kojem smo izloženi zahvaljujući vladi, pojedinim direktorima, korumpiranim pravosuđima i pojedincima kojima zdravstvo služi samo za ,’uhljebljavanje’ i lov u mutnom, nama nije ostalo ništa drugo osim da protestima skrenemo pažnju javnosti na naš posljednji apel da se ovome stane u kraj”, poručili su iz Sindikata.

Ističu da doktori u TK ne zaslužuju da budu jedini u FBiH bez kolektivnog ugovora, bez prava na status i borbu za svoja prava.

“Ne zaslužuju da Vlada koja jednim potezom može riješiti trenutni položaj doktora igra se sa stubom zdravstvenog sistema i praktično tjera doktore iz Tuzlanskog kantona. Nakon protestnog skupa koji će se održati subotu, članovi Sindikata doktora medicine i stomatologije kreću u predaju kolektivnog otkaza u svim zdravstvenim ustanovama na području TK. Isključiva odgovornost je na Vladi TK koja će dozvoliti potpuni sumrak u jednom dijelu FBiH zarad nerazumljivih interesa i vratiti građane TK praktično u srednji vijek”, navode iz Sindikata.

(Klix)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: