KO SDP-a Tuzla: Počinje prikupljanje potpisa za programsku Vladu TK

Kantonalni odbor SDP-a Tuzla sinoć je donio odluku da krene u prikupljanje potpisa za formiranje programske Vlade Tuzlanskog kantona, saznaje Faktor. Sjednica Kantonalnog odbora SDP-a koja je traja četiri i po sata na kraju je prekinuta, jer je dio nezadovoljnih članova Kantonalnog odbora napustio sjednicu.

Glavni odbor SDP-a ranije je donio odluku da se u TK krene u projekat formiranja programske Vlade TK i većina članova Kantonalnog odbora to je sinoć podržala. Međutim, dio članova je tokom glasanja pokazao da se ne slažu s politikom Glavnog odbora SDP-a.

Stoga će biti zanimljivo vidjeti hoće li svi zastupnici SDP-a iz Skupštine TK staviti potpise i dati podršku programskoj Vladi TK.

Također, KO SDP-a odlučio je da će podržati kandidaturu Selima Bešlagića iz Naše stranke za člana rukovodstva Skupštine TK iz reda bošnjačkog naroda.

Klubovi Hrvata i Srba u Skupštini TK imaju svoje kandidate za rukovodstvo, ali Klub Bošnjaka u kojem SDA i PDA imaju većinu, još uvijek nije izabrao svog predstavnika. Naredna sjednica Kluba Bošnjaka trebala bi biti održana u petak.

(Faktor)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: