Kantonalni odbor SDP-a: Želimo ulazak u vlast, slijede pozivi za SDA i PDA (VIDEO)

Kantonalni odbor SDP-a Tuzla zasjedao je danas popodne i usvojio sva četiri zaključka, koja je ranije donijelo Predsjedništvo partije u TK. Suština je da SDP želi biti dio vlasti u TK, a to znači da će, najvjerovatnije krajem sedmice, biti poslani pozivi za pregovore o formiranju vlasti na adrese kantonalnih organizacija SDA i PDA.

Također, Kantonalni odbor traži da se i 13 stranačkih organizacija u TK, 12 općinskih i jedna gradska, izjasne jesu li za ulazak u vlast i ako jesu, da li treba ići u vlast sa SDA ili PDA.

– Mislim da je donesena logična odluka, jer ne znam da je igdje zabilježeno da stranka koja pobijedi na izborima, a mi smo pobjednička partija u TK, svojevoljno odluči da želi biti opozicija – kaže za Faktor Enver Bijedić, predsjednik KO SDP-a Tuzla.

Pregovarački tim SDP-a dobio je ovlaštanje Kantonalnog odbora da uđe u pregovore sa SDA i PDA, ali naglašeno je da će SDP u vlast ići samo kao dio “BH bloka” koji pored ove stranke, čine i DF i Naša stranka. Osnova za pregovore, kada je u pitanju SDP je “plan 10”, a tu posebno ističu infrastrukturne projekte, poput brze ceste Tuzla-Brčko-Orašje, izgradnju “Bloka 7” u Termoelektrani Tuzla, izgradnju termoelektrane Banovići, kao i pravedniju raspodjelu javnih prihoda.

 

 

(Faktor)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: