Izvještaj Civilne zaštite o stanju u TK

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvalitet zraka za dan 11.12.2017. godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje i Lukava

Juče u popodnevnim satima je općinu Gračanicu zahvatilo jako olujno kišno nevrijeme. U veoma kratkom vremenskom periodu više lokalnih potoka i rječica je nadošlo i izašlo iz svojih korita.

Bilježimo porast rijeke Sokoluše u dijelu naselja Pašalići, poplavljen je bio i regionalni put Gračanica-Srebrenik, u MZ Prijeko Brdo Džakulska Rijeka je izašla iz svog korita i pričinila veću štetu na putevima i njivama u vidu nanosa posipnog materijala kao i bujičnih odrona. U naseljima G. i D. Doborovci jaka kiša je odnosila posipni materijal i ugrozila lokalne puteve u dijelovima Serhatlije, Džanani i Hodžići. Zabilježeni su i dva veća odrona na regionalnom putu za Srebrenik u naseljima Škahovica i Doborovci.

Požari

Općina Teočak. 

VJ općine Kalesija ugasila požar (dimnjak na stambenom objektu) u naselju Bilalići.

Udar vjetra

Općina Kladanj

Vjetar je prouzrokovao skidanje lima s jedne strane džamije U Tuholju. Navedena džamija je  zaštićene od starane „Zavoda za zaštitu prirodno, kulturno historijskih spomenika TK“

Nastava u OŠ „Kladanj“ otkazana zbog vjetra koji je oštetio krov škole.

Općina Banovići

Više prijava građana zbog palog drveća preko saobraćajnica u MZ: Čifluk, Treštenica, Bučik i oštećenja krovova stambenih objekata: u MZ Bučik i Stražbenica.

Grad Tuzla:

Više naselja bez napajanja e. energijom zbog udara vjetra.

Općina Čelić.

Više naselja bez napajanja e.energijom, zbog udara vjetra i oborenih stabala na saobraćajnice koji su uklonjeni u toku noći.

Općina Živinice

Jaki udari vjetra najviše su pogodili općinu Živinice, gdje je bez napajanja e. energijom Đurđevik, G. Živinice, Višća, Podgajevi. Bezbroj je prijava od strane građana  šetama na stambenim objektima uzrokavano jakim udarima vjetra. Krovovi dvije OŠ u Višći i Đurđeviku su otkriveni. OŠCZ Živinice ima hitnu sijednicu u 08:30.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: