Gradonačelnik Živinica pozitivan na koronavirus, danas testiranje Komšića i Tulumovića

Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković pozitivan je na koronavirus, potvrđeno je za portal Klix.ba. Član Predsjedništva BiH Željko Komšić, premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović, kantonalni ministar finansija Suad Mustajbašić te gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković od prošlog petka se nalaze u kućnoj izolaciji.

Svi oni su bili u kontaktu sa Nailom Jusićem, pomoćnikom direktora Doma zdravlja Živinice i predsjedavajućim tamošnjeg Gradskog vijeća. Jusić je proteklog petka, dok je čekao rezultat testa na koronavirus, prisustvovao nekoliko događaja koji su vezani za obilježavanje Dana Živinica.

Između ostalog, sastao se sa Komšićem, Tulumovićem, Kamenjakovićem te Mustajbašićem. Svi oni se od toga dana nalaze u kućnoj izolaciji, a prvi je jučer testiran Kamenjaković, čiji je rezultat testa danas označen kao pozitivan.

Prema informacijama do kojih smo došli, danas bi testiranju trebali biti podvrgnuti Komšić i Tulumović koji poštuju epidemiološke smjernice te se nalaze u kućnoj izolaciji.

Trenutno je isključena bojazan o širenju koronavirusa između ostalih članova Vlade Tuzlanskog kantona, s obzirom da se Tulumović, kako nam je potvrđeno, nije vraća u sjedište ovog organa nakon boravka u Živinicama.

(Klix)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: