Grad Živinice: Objavljen javni poziv za obavljanja stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa

Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković objavio je Drugi javni poziv pravnim subjektima iz javnog, privatnog i nevladinog sektora za realizaciju Programa obavljanja stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa.

S tim u vezi pozivaju se pravni subjekti iz javnog, privatnog i nevladinog sektora prvenstveno sa područja Grada Živinice, da na osnovu vlastitih mogućnosti iskažu spremnost za prijem i učešće u programu osposobljavanja za rad u struci – stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa nezaposlenih osoba visoke stručne spreme (VSS) i srednje stručne spreme (SSS)- III i IV stepena.

Broj lica na stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa koji će biti obuhvaćen uslovljen je preostalim sredstvima na navedenoj budžetskoj poziciji Budžeta Grada Živinice za 2019. godinu i to: 70% VSS i 30% SSS.

Svoje aplikacije o spremnosti za prijem lica na stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa po vrstama zanimanja i broju osoba, pravni subjekti mogu dostaviti Službi za opću upravu, društvene djelatnosti, BIZ i raseljene osobe grada Živinice.

Javni poziv ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja na oglasnoj tabli i web stranici Grada Živinice.

Tekst Drugog javnog poziva, te prijavni obrazac svi zainteresovani mogu preuzeti u Šalter sali, kao i na linku ispod.

JAVNI POZIV FIRME-volonteri 2 javni poziv septembar 2019

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: