Dvanaesti dan u TK nema pozitivnih na COVID-19

Na području Tuzlanskog kantona nije bilo pozitivnih na virus korona od 172 testirana uzorka u posljednja 24 sata, što je 12. dan zaredom da nema novozaraženih.

Prema riječima kantonalne ministrice zdravstva Dajane Čolić na području Tuzlanskog kantona još je devet pozitivnih na virus korona, dok su ostale osobe izliječene.

“Na području Tuzlanskog kantona do sada su ukupno testirana 3254 uzorka. U toku protekla 24 sata urađeno je testiranje 172 uzorka, i dalje nemamo niti jednog pozitivnog uzorka. Ukupno pozitivnih na području TK od 27.3.2020. pa do danas smo imali 84 osobe, sa današnjim danom aktivno pozitivnih imamo 9. Ukupno otpuštenih iz bolnice je 26, broj oporavljenih iz kućne izolacije je 46, do sada je bio jedan premještaj u drugi kanton na liječenje i dva smrtna ishoda. Kada je riječ o hospitaliziranim, u UKC-u Tuzla je jedna osoba, pozitivnih osoba u kućnoj izolaciji je 8.
Po klasterima, 4 pozitivna se vežu za “Medical Institute Bayer”, Srebrenik 2, Sapna 3. Broj osoba koji se nalazi u kućnoj izolaciji iznosi 390″, rekla je ministrica Čolić.

Od pojave COVIDA-19 na području Tuzlanskog kantona ukupno su bile evidentirane 84 osobe pozitivne na ovaj virus.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: