Donacija lektira školama sjeveroistočne Bosne

Austrijsko-bosansko kulturno udruženje Medo, sa sjedištem u Beču, danas je počelo podjelu kompleta školskih lektira u osnovnim školama u Brčko Distriktu, te u općinama  Tuzla, Gradačac, Srebrenik, Lukavac, Gračanica, Banovići, Kalesija, Teočak, Doboj Istok, Čelić i Kladanj. Projekat je realizovan u saradnji sa H. Stepic CEE fondacijom (H. Stepic CEE Charity).

 

Akcija podjele je počela u Osnovnoj školi „Gornja Tuzla“, općina Tuzla, kojoj je dodijeljeno 150 lektira (30 naslova po pet primjeraka). Donaciju je uručio Mehmedalija Gutić, predsjednik Austrijsko-bosanskog kulturnog udruženja Medo.

 

„Želim izraziti zahvalnost našim prijateljima iz H. Stepic CEE fondacije koji i ovaj put podržavaju naše akcije čiji cilj je da se unaprijede mogućnosti obrazovanja mladih u Bosni i Hercegovini. Radosni smo što u njima imamo istinske prijatelje Bosne i Hercegovine“, izjavio je Mehmedalija Gutić, predsjednik Udruženja Medo.

Ifat Mumić, direktor osnovne škole „Gornja Tuzla“, zahvalio se na podršci Udruženju Medo i H. Stepic CEE fondaciji te je tom priliko istakao da je ova donacija od 150 lektira  veoma značajna za ovu osnovnu školu, čiji je bibliotečki fond jako siromašan. „Posebno nas hrabri to što u današnjem vremenu u Bosni i Hercegovini ima ljudi i organizacija kojima je stalo do budućnosti djece i budućnosti ove zemlje. Ovih 150 lektira će nam biti ogromna pomoć u realizaciji nastavnog procesa u školi.“

 

Dobrotvorna fondacija H. Stepic CEE Charity osnovana je u Beču 2006. godine od strane g. Herberta Stepica. Cilj Fondacije je pružanje pomoći djeci, omladini i mladim ženama u zemljama Srednje i Istočne Evrope. Kroz brojne obrazovne inicijative, H. Stepic CEE fondacija djeci pruža bolju šansu za budućnost, svjesni da samo opsežna promocija obrazovanja predstavlja osnovu za uspješnu integraciju u društvo i razvoj interesa i mogućnosti djeteta. Rad fondacije H. Stepic CEE Charity podržava Raiffeisen Bank International.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: