Dogovor o mogućnostima uvezivanja radnog staža radnicima privrednih društava koja su bila u većinskom vlasništvu TK

Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović i ministar privrede  Osman Puškar okupili su danas predstavnike resornih ministarstava, relevantnih  institucija i stečajne upravnike privrednih društava, koja su bila u većinskom vlasništvu Kantona, u cilju razmjene informacija i dogovora o budućem djelovanju. Fokus razgovora usmjeren je na buduće zajedničke aktivnosti kada je u pitanju neuvezani radni staž u privrednim društvima nad kojima se vodi stečajni postupak u 2018. godini.

Premijer Suljkanović je istaknuo da je sastanak upriličen kako bi saradnjom sa stečajnim upravnicima resorno ministarstvo dobilo pravovremene informacije i sagledalo šta je realno moguće učiniti, budžetom Kantona planirano i u skladu sa zakonom.

Ministar Puškar naglasio je važnost socijalnog dijaloga i mira te kako je neophodno sagledati šta je moguće uraditi da se jednostavnije i brže riješi pitanje uvezivanje staža radnicima privrednih društava koja su bila u većinskom vlasništvu Tuzlanskog kantona.

Visina obaveza za neuvezani radni staž, problem podataka koji se odnose na broj radnika koji će ispuniti uslove za penzionisanje, raspoloživa stečajna masa ali i unovčavanje stečajne imovine ključne su informacije koje je neophodno razmijeniti kako bi djelovanje  svih aktera bilo što efikasnije, rečeno je na današnjem sastanku.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: