Dodijeljena sredstva za održiv povratak za 2017. godinu

Ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona Zoran Jovanović danas je potpisao ugovore sa 63 korisnika finansijskih sredstava za realizaciju projektnih ideja, odnosno, samozapošljavanja povratnika.

Dodijeljena su sredstva u iznosu od 182.000,00 KM, predviđena za projekte održivog povratka na područje Tuzlanskog kantona kao i osobama koje su imale status raseljenih osoba na području TK, a vratila su se u svoja prijeratna prebivališta, za realizaciju samostalnog projekta. Po Javnom pozivu nosilac domaćinstva mogao je podnijeti prijavu, između ostalog, za priključke za mehanizaciju, motokultivator,  plastenik, sitnu ili krupnu stoku kao imašine i uređaje za bavljenje obrtničkom djelatnošću.

Ministar Jovannović je čestitajući korisnicima donacija na ime održivog povratka zaželio da im uspiju projekti samozapošljavanjate napomenuo da će Ministarstvo izvršiti nadzor nad utroškom sredstava.

Riječ je o Programu  „Projekti održivog povratka“  Vlade TK-a za podršku povratku, koji je implementiralo  Ministarstvo za rad, socijalnu politiku  i povratak TK-a. Korisnici pomoći izabrani su po Javnom pozivu raspisanom 5. juna 2017. godine.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: