Delegacija Vlade TK u posjeti Udruženju za razvoj NERDA: Podrška Udruženju i njegovim projektima neće izostati ni ubuduće

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona posjetila je danas Udruženje za razvoj NERDA. Ovom prilikom direktor Udruženja je premijeru u ministrima prezentirao značajnije aktivnosti koje provodi Udruženje za razvoj na području Tuzlanskog kantona. Kako navodi direktor Udruženja Enes Drljević, između ostalih, najznačajnija aktivnost koju NERDA provodi u saradnji sa Vladom Tuzlanskog kantona jeste Garantni fond putem kojeg se, kao poticaj razvoju privrede i novom upošljavanju, osiguravaju garantna sredstva za kredite malih i srednjih preduzeća.

Premijer Bego Gutić je tokom sastanka izrazio zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima, kao i činjenicom da Nerda radi i djeluje u Tuzli, imajući u vidu da bi rad ovakvog udruženja u npr. Sarajevu, zbog finansijske izdašnosti, bio mnogo lakši.
„Nerda se u proteklom periodu pokazala kao pouzdan partner Vladi Tuzlanskog kantona. Imajući u vidu da su za Vladu najvažniji oni projekti koji potiču poduzetništvo i privredni rast i razvoj, u narednom periodu sagledat ćemo mogućnosti da ubacivanjem dodatnih sredstava povećamo kapacitet ovog garantnog fonda“ rekao je premijer Gutić i dodao da podrška Vlade ovom udruženju i njegovim projektima neće izostati ni ubuduće.
Osim premijera današnjem sastanku su prisustvovali ministar finansija Jakub Suljkanović i ministar industrije, energetike i rudarstva Srđan Mićanović.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: