Delegacija Vlade TK na „19. teočanskim danima otpora“

 

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić sa ministrom za boračka pitanja Fahrudinom Skopljakom i ministrom finansija Jakubom Suljkanovićem prisustvovao je tradicionalnoj manifestaciji „Teočanski dani otpora“. Svečanom akademijom kojoj je prethodio prijem boraca 1. teočanske brigade i predstavnika teočanskih boračkih udruženja te posjeta Šehidskom groblju i ove je godine obilježeno herojstvo Teočana u proteklom ratu.

Prisutnim građanima obratio se premijer Gutić rekavši: „Teočak je bio primjer u ratu kako se brani svoja domovina, svoja opština. Isto tako Teočak pokazuje primjerom kako se i 22 godine nakon završetka rata u Bosni i Hercegovini čuvaju tekovine obrambeno-oslobodilačkog otpora. Kako se čuvaju uspomene.“

Načelnik Općine Teočak Taib Muminović ovom je prilikom zahvalio Vladi Tuzlanskog kantona što je manifestaciju „Teočanski dani otpora“ uvrstila u kalendar značajnih datuma TK te uručio zahvalnicu premijeru Gutiću.

Bogat kulturno zabavni i sportski program kojem su prisutvovali predstavnici javnog i političkog života, lokalne zajednice i stanovnika općine Teočak tradicionalno je uveličao manifestaciju čiji je cilj čuvanje sjećanja na herojsku borbu teočanskih boraca koji su uspjeli odbraniti svoje ognjište od  nadmoćnijeg i naoružanijeg agresora.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: