Brojni požari u TK: Kalesijski vatrogasci gasili požar u Zoljama

Prema Izvještajima općinskih i garadskih službi civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona, vatrogasne jedinice osim nekoliko tehničkih, imale su i 14 intervencija na gašenju požara i to:

Općina Banovići, Vatrogasna jedinica općine Banovići imala je intervenciju na gašenju požara niskog rastinja u Banovićima.

Grad Gračanica, Vatrogasna jedinica grada Gračanice imala je dvije intervencije na gašenju požara, dimnjak na privatnom stambenom objektu u naselju D. Orahovica i automobil u naselju Lendići.

Grad Gradačac: Vatrogasna jedinica grada Gradačca imala je intervenciju na gašenju požara niskog rastinja i šume (cca 0.1 ha) u naselju Mionica.

Općina Kalesija, Vatrogasna jedinica općine Kalesija imala je intervenciju na gašenju šumskog požara (cca 0,1 ha) u naselju Zolje.

Općina Lukavac, Vatrogasna jedinica općine Lukavac imala je dvije intervencije na gašenju požara niskog rastinja u naseljima Sižje i i Babice.

Grad Srebrenik, Vatrogasna jedinica grada Srebrenika imala je intervenciju na gašenju požara niskog rastinja i šume u naselju Krč-Špionica.

Grad Tuzla, Vatrogasna jedinica grada Tuzle imala je tri intervencije na gašenju požara niskog rastinja u naseljima S.Grabovica, Čanići i Pasci te jednu intervenciju na gašenju zapaljenog sijena u ul. 6. Bosanske brigade.

Grad Živinice, Vatrogasna jedinica grada Živinica imala je tri intervencije na gašenju požara, požar na privatnom stambenom objekatu u naselju Kovačevići i dvije intervencije  na gašenju požara niskog rastinja u naseljima Ciljuge i Krivača. Požari su lokalizovani i ugašeni.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: