Briga za boračku populaciju je u stalnom fokusu Vlade TK

U Plavoj Sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli danas je održana izvještajna sjednica Saveza demobilisanih boraca Tuzlanskog kantona. Ovom prilikom razmatrani su i usvojeni izvještaji o radu Saveza za 2016., te utvrđen program rada i aktivnosti u tekućoj godini.

Sjednici su prisustvovali i predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Senad Alić, premijer Kantona Bego Gutić i resorni kantonalni ministar Fahrudin Skopljak.

U svom obraćanju premijer Gutić je istakao da Vlada Tuzlanskog kantona posebnu pažnju posvećuje podršci boračkim kategorijama.

„Mi smo obećali da će prava boračke populacije biti prioritet u našem radu i danas sigurno sve kategorije boraca uživaju nešto više prava nego što je to bio slučaj ranije. Prije svega kašnjenja isplata iz domena dopunskih prava boraca i članova porodica su u zadnje vrijeme smanjena na jednu prihvatljivu i razumljivu mjeru. U protekle dvije godine pokušavamo da oživimo i program koji je u jednom periodu bio zaustavljen, a to je Program stambenog zbrinjavanja. Po prvi puta smo realizirali Program poticaja za zapošljavanje, namijenjen isključivo boračkoj populaciji” sumirao je premijer Gutić i dodao da su tu i projekti od općeg značaja, podizanje bisti našim herojima odbrambeno oslobodilačkog rata i izrada monografije II Korpusa ARBiH.

Na kraju obraćanja, premijer Gutić se svim demobilisanim borcima, kao i ostalim pripadnicima boračke populacije, zahvalio na razumijevanju koje pokazuju naspram aktivnosti Vlade Tuzlanskog kantona, te obećao da će boračka populacija u Vladi Tuzlanskog kantona uvijek imati iskrenog partnera i pruženu ruku podrške.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: