BPS više nije dio vladajuće većine u TK

Bosanskohercegovačka patriotska stranka (BPS) neće više biti dio Vlade Tuzlanskog kantona zbog neslaganja s načinom vođenja politike u ovom kantonu, saopćili su danas iz te stranke. Ministar razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona bio je kadar te stranke, a iz BPS kažu da su se na ovaj potez odlučili jer, tvrde, strategija provođenja reformi nije dala željene rezultate.

”BPS-u nije omogućeno provođenje politike unutar ove vlade, a put kojim Vlada TK ide ne koincidira s politikom BPS-a”, navedeno je u saopćenju.

Kada je u pitanju Skupština Kantona, u naredne dvije godine BPS će djelovati kao opoziciona stranka i pokušat će život građana učiniti boljim, a sistem transparentnijim, rečeno je u saopćenju Sektora za komunikacije BPS-a.

Mirsad Selimović, predsjednik Regionalnog odbora BPS-a, je potvrdio ovu Odluku Predsjedništva stranke. ”Razlog je nepoštivanje prvobitnog dogovora i nesuglasice nakon lokalnih izbora. Ne vrijedi učestvovati dalje u radu ovakve Vlade”, kaže Selimović. Slična situacija je i u drugim kantonima, gdje će BPS izaći iz Vlada u kantonima gdje imaju svoje ministre.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: