Viber uvodi nove chat opcije

Viber je jedan od popularnijih unakrsno-platformskih servisa za razmjenu poruka, koji je na našim prostorima posebno popularan.

Kompanija je sada najavila novu funkciju za svoj servis koja omogućava korisnicima da postave vremensko ograničenje koliko dugo će fotografija ili video fajl biti vidljivi u okviru konverzacije.

Na ovaj način bi Viberova funkcija mogla biti slična onome što Snapchat radi, jer korisnik šalje fotografiju ili video i određuje vremenski rok, nakon čega ona automatski nestaje.

Ukoliko primalac snimi screenshot, pošiljalac dobija obavještenje o tome. Viber će uvesti i funkciju tajnog ćaskanja koja će dodati još jedan sloj privatnosti jer će biti spriječeni screenshot-ovi a pored toga poruke će automatski biti brisane.

Na taj način Viber omogućava da čitave konverzacije budu obrisane nakon izabranog perioda vremena. To može biti razgovor jedan na jedan ili grupni, a učesnici će odlučiti da li žele da razgovor bude zaključan PIN-om ili da bude obrisan poslije izvjesnog vremena.

Nova funkcija će biti objavljena na Android i iOS platformama krajem sedmice, prenosi Balkan Android.

N1

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: