Ovako će pametni telefoni izgledati u budućnosti (VIDEO)

Dizajn telefona uglavnom je uvijek isti, a tokom godina najveći broj telefona imao je pravougaoni oblik.

Međutim, dizajneri Filip Stark i Džerom Olivet otišli su korak dalje i odlučili se za vrlo jedinstven koncept telefona koji nosi naziv Alo smartphone.

Prema riječima dizajnera, telefon bi trebalo da savršeno “leži” u ruci, a karakterizuje ga izdužena forma u kombinaciji s translucentnim izgledom.

“Alo koncept donosi potpuno vokalizirani interfejs za sve funkcije telefona – može čitati SMS i e-poštu, a poruke se umjesto pisanja mogu diktirati. Kamera telefona ponaša se poput oka i može identifikovati lica. Video-zapisi bi trebalo da budu projektovani u obliku 3D hologramske fotografije, a telefon bi se u slučaju oštećenja sam popravio. Ovde je riječ o pravoj vještačkoj inteligenciji”, ističu dizajneri.

Kada je dizajn u pitanju, očigledno je da Alo smartphone izgleda najneobičnije od bilo kojeg telefona do sada. Dizajneri su trenutno u fazi izrade prototipa koji će biti vezan uz brend Thomson, a budući da je riječ o konceptu, vrlo je vjerovatno da Alo telefon nećemo vidjeti u skorije vrijeme.

b92

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: