Spektakl u Tojšićima: Mulaomerović i Pars na velikom turniru

U Tojšićima će se narednog vikenda održati spektakularni košarkaški turnir Bang Basket 2016, na kojem će dres ponovo obući nekadašnje zvijezde bosanskohercegovačke, turske i hrvatske košarke. Naime, Asim Pars, sjajni centar turske reprezntacije, sa kojom je osvojio i srebro na eurobasketu 2001. godine, vratio se u svoje rodno mjesto – Tojšiće, gdje je pokrenuo neformalno udruženje građana pod nazivom „Bang“ i odlučio promjeniti stvari na bolje.

Nakon mnogih projekata značajnih za lokalnu zajednicu, poput postavljanja ulične rasvjete, momci iz udruženja „Bang“ su odlučili pripremiti veliki turnir na kojem će igrati imena poput Damira Mulaomerovića, prvaka Eurolige sa Panathinaikosom i aktuelnog selektora naše reprezentacije, Ivana Opačka, Edina Delića, Samira Avdica i mnogih drugih.

Inače, na turniru će igrati  po četiri kadetske i veteranske ekipe. U kategoriji kadeta učešće će uzeti ekipe Bang Bang, OKK Sloboda, Lions  Tuzla i  Bosna Kalesija, dok će u kategoriji veterana nastupiti ekipe Bang, Akol, Lions i Milenijum. Za ekipu Bang će nastupiti Asim Pars, Damir Mulaomerovic, Samir Avdic, Edin Delić, Senad Muminović, Žarko Vujović, Ivan Opačak i drugi. U toku turnira bit će organizovano i takmičenje u zakucavanju i šutu za tri poena.

Planirano je da se turnir igra dva dana sa polufinalnim utakmicama u subotu, koje počinju u 17 sati. Publiku će zabavljati i DJ.

Najavljeno je da će događaj uveličati i nekoliko naših reprezentativaca koji se nalaze na pripremama u Tuzli i koji se spremaju za meč sa Rusijom.

Pored sportskog aspekta, turnir će imati i humanitarni dio a održat će se i promocija knjige “Rušim predrasude” autorice Emine Mujanović, no o čemu je riječ, saznaćete kad dođete u Tojšiće 27. i 28. avgusta gdje vas čekaju mnogobrojna izneađenja. Ulaz je od 17 sati naravno, besplatan.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: