SLOGA TOJŠIĆI – BOSNA KALESIJA 1:0

Nogomet: 15. kolo Druge lige FBiH „Sjever“

         SLOGA TOJŠIĆI – BOSNA KALESIJA  1:0 (0:0) 

Tojšići-  Stadion „ADA“. Gledalaca oko 1.000. Sudija: Edin Golać (Banovći). Pomoćnici: Amir Hodžić  (Živinice) i Amel Čehajić (Tuzla).  Delegat: Sead Rahmanović (Tuzla). Žuti kartoni: Mujanović, Lolić, Jukić i Kitić (Bosna), Mujanović i S.Šmigalović (Sloga). Crvenih kartona nije bilo. Strijelci: 1:0 Adnan Zulić (60).

 SLOGA: Alić, E.Zulić, Dedić, Mešić, Bukvar, M.Šmigalović, Mujaović, S.Zulić, S.Šmigalović, A.Zulić, Čehajić. Trener. Fahrudin Kuralić.

Bosna: Smajlović, Majdančić, Mujanović, Tabalović, Karić, Memišević, Lolić, Hamzić, Kitić, Alibašić, Jukić.Trener: Ibro Mahmutović.

 

Lokalni derbi u Tojšićima, između Sloge i Bosne, je pripao domaćim fudbalerima sa 1.0. Pobjednosni pogodak je postigao Adnan Zulić (60′), nakon odlične asistencije Semira Zulić.  Najveći dio posla obavio je Semir Zulić koji odlično prolazi po desnoj strani i upošljava Adnana Zulića, kojemu nije bilo teško da neometan sa nekoliko metara od gola pošalje  loptu iza leđe golmana Smajlovića.

Susret „vječitih rivala“ su obilježili česti prekidi igre i velikih broj prekršaja, sa obje strane, bez izrazitih prilika za gol. Stekao se dojam da su tojšićki fudbaleri sa više žara i požrtvovanja ušli u „komšijski derbi“, što je na kraju i presudilo pobjednika susreta.

Više od hiljadu, promrzlih, navijača ostalo je uskraćeno za lijepe i atraktivne fudbalske poteze. Posebno se više očekivalo od kalesijske Bosne, koja je bez obzira na poraz, zadržala prvo mjesto i osvojila titulu jesenjeg prvaka Druge lige FBiH „Sjever“.  Na nešto slabije izdanje Bosne sigurno je uticalo i veoma rano napuštanje terena iskusnog Amira Hamzića, koji je zbog povrede zadnje lože morao iz igre izaći sredinom prvog poluvremena.

Iako je za ovu utakmicu bio angažiran veliki broj kalesijskih policajaca, ojačanih sa pripadnicima Specijalne policije iz Tuzle, pohvalno je da nije zabilježen niti namanji incident na tribinama.

M.Zulić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: