ODBOJKAŠI BOSNE PORAŽENI U FINALU FEDERALNOG KUP-a

Odbojkaši Bosne iz Kalesije poraženi su od Jedinstva iz Brčkog sa 3:1 u finalu KUP-a FBiH, koje je igrano jučer u Sarajevu. Rezultati po setovima: (18:25, 26:24, 17:25, 23:25).

Iako su izgubili finale kalesijski odbojkaši  su obezbijedili plasman u završnicu KUP-a BiH, na kojem će nastupiti četiri ekipe, kao i prošle sezone, kada su se upravo Bosna iz Kalesije i Jedinstvo iz Brčkog našli u finalu KUP-a BiH.  Pored Bosne iz Kalesije i Jedinstva iz Brčkog plasman u završnicu državnog KUP-a obezbiojediće i finalisti KUP-a RS-a.

Brčaci su u ovoj utakmici važili kao apsolutni favorit, s obzirom da su trenutno na čelu premijerligaške tabele i važe za najkvalitetniji odbojkaški klub u našoj zemlji.

Ipak, kalesijski odbojkaši su u finalnoj utakmici pružili dostojan otpor, koji, nažalost, nije bio dovoljan za pobjedu u ovoj utakmici.

Pored finalne utakmice za muškarce odigran je i finalni susret  KUP-a FBiH za žene u kojem su odbojkašice Slobode Tuzlafarm iz Tuzle sa 3:2 savladale Kulu iz Gradačca.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.