Odbojkaš Mensur Alić najbolji sportista općine Kalesija za 2021.godinu (FOTO)

U organizaciji Sportskog saveza općine Kalesija, večeras je u Sali BKC-a “Alija Izetbegović” u Kalesiji održana  tradicionalna, 27.po redu, manifestacija proglašenja najboljih sportista i sportskih ekipa općine Kalesija za 2021.godinu.

Za najboljeg sportistu općine Kalesija za 2021. godinu proglašen je Mensur Alić, odbojkaš Bosne iz Kalesije. Alić je dugogodišnji odbojkaš koji je nastupao za juniorsku i seniorsku reprezentaciju BiH. U ovoj godini je sa seniorskom reprezentacijom BiH nastupao na kvalifikacionim turnirima u Danskoj i Makedoniji. Pored toga, sa saigračima iz OK Bosna Kalesija osvojio je četvrto mjesto u „Premijer“ ligi BiH i četvrto mjesto u KUP-u-BiH.

Najbolja seniorka je Sanela Mujkanović, članica karate klub “Bosna”- Kalesija. Mujkanović se karate sportom bavi već deset godina i do sada je osvojila preko 75 medalja na raznim međunarodnim takmičenjima, federalnim i državnim prvenstvima. Ove godine donijela je šest medalja sa državnih i federalnih takmičenja, po dvije zlatne, srebrne i bronzane medalje.  

Za najuspješniju seniorsku ekipu 2021. godine na području općine Kalesija žiri Sportskog saveza općine Kalesija je proglasio Karate klub „Bosna“ Kalesija. Čalnovi karate kluba “Bosna” su  tokom 2021. godine postali ekipno federalni prvaci i osvajači dvije srebrne i dvije bronzane medalje na prvenstvu BiH.

Najbolji sportski radnik općine Kalesija za 2021.godinu je Senad Mujkanović, prvi čovjek FK Mladost Kikači, koji je ovom klubu podario najveće klupske rezultate u njegovoj historiji. Pored velikih ulaganja u infrastrukturu, najzaslužniji je za ulazak Mladosti iz Kikača iz Prve lige TK u Drugu ligu FBiH “Sjever”. 

Najbolji trener općine Kalesija za 2021.godinu je Senad Osmanović, trener u KBS ”Golden-Team” Kalesija. Osmanović je nekadašnji selektor i trener reprezentacije BiH, a trenutno je predsjednik Skupštine kik boks saveza BiH. Ove godine osvojio je veliki broj medalja na državnom, federalnom i međunarodnom nivou sa članovima KBS “Golden team” Kalesija.

Najbolji juniori ove godine su Melisa Mehanović (KBS”Golden Team” Kalesija), dvostruka šampionka na evropskim kupovima i višestruka šampionka BiH, Jasmin Mujkić (SRD “Manjić” Kalesija), trećeplasirani na prvenstvu BiH i OK Bosna Kalesija, koji su osvojili treće mjesto na Regionalnom prvenstvu.

U selekciji kadeta za najbolje su proglašeni Ajla Zulić (KBS ”Golden Team” Kalesija, drugoplasirana na Evropskom kupu u Beogradu, Admir Halilović (KBS ”Golden Team” Kalesija), prvak BiH i FK Memići, šampioni kadetske lige Tuzlanskog kantona.

Amna Musić (KBS „Golden team“ Kalesija), državna prvakinja, je proglašena za najbolju pionirku, dok je njen klupski kolega Muhamed Fazlić, trećeplasirani na prvenstvu BiH, izabran za najboljeg pionira. Ekipno najbolje rezultate u 2021.godinu u pionirskoj ketegoriji imale su najmlađe odbojkašice ŽOK „Bosna“ Kalesija, pobjednice kantonalnog i regionalnog takmičenja i drugoplasirane na prvenstvu FBiH.

U najmlađoj kategoriji – cicibani, za najbolje su proglašeni članovi KBS “Golden team” Kalesija: Amila Beganović i Vedad Padžić, osvajači bronzanih  medalja na prvenstvu BiH. Ekipno najbolji cicibani su najmlađi članovi karate kluba “Bosna” Kalesija, osvajači medalja na državnom i federalnom nivou.  

Za najboljeg sportistu u invalidskom sportu proglašen je Sead Subašić, član Invalidskog odbojkaškog kluba ”Kalesija”.

U okviru Malih olimpijskih igara u ovoj godini sveukupni je pobjednik OŠ Rainci. 

Posebna priznanja za dugogodišnji rad i razvoj sporta na području kalesijske općine dobili su profesor tjelesnog odgoja Izet Bukvarević i dr. Asim Mehmedović, višegodišnji službeni ljekar u OK “Bosna” Kalesija.

Sportski savez općine Kalesije je dodjelio i posthumno priznanje porodici Mumina Turića – Živče, koji je ove godine preminuo od posljedica koronavirusa. Turić je dugo godina bio član Uprave FK “Bosna” Kalesija, a aktivno je podržavao rad KBS “Golden team” i još mnogih sportskih kolektiva u Kalesiji.

Ocjenjivački žiri za izbor najboljih sportista i sportskih kolektiva općine Kalesija za 2021.godinu, imenovan od Upravnog odbora Sportskog saveza općine Kalesija, radio je u sastavu: Adnan Karić, Suad Tabalović, Enes Hasanović, Mirsad Zulić i Ramo Abidović.

U kulturno-zabavnom dijelu programa su nastupili članovi Gradskog kulturno-umjetničkog društva “Halisije” – Kalesija i učenice OŠ Rainci, Irma i Erna Borogovac, uz pratnju profesora Nihada Mešića.

Generalni pokrovitelj proglašenja najboljeg sportiste općine Kalesija za 2021.godinu bila je Općina Kalesija i načelnik Sead Džafić,  tehnički partner BKC “Alija Izetbegović” Kalesija.  

Medijski pokrovitelji bili su: Neon TV, Radio Feral, Nezavisni kalesijski portal, Infoplus i Kalesijske novine.

FOTO:

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.