Odbojkaš Jasmin Požegić proglašen za najboljeg sportistu općine Kalesija za 2017.godinu (FOTO)

Jasmin Požegić, odbojkaš kalesijske Bosne, proglašen je za najboljeg sportistu općine Kalesija za ovu godinu, na večerašnjoj manifestaciji proglašenja najboljih sportista i sportskih kolektiva općine Kalesija za 2017.godinu. Odbojkaši Bosne su nakon prvog dijela sezone na čelu tabele Superlige FBiH, sa dobrim izgledima da se na ovoj poziciji zadrže do kraja prvenstva i kroz doigravanje pokušaju obezbijediti plasman u Premijer ligu BiH. Pored sjajnih prvenstvenih partija, kalesijski odbojkaši su ovogodišnji finalisti KUP-a FBiH. Najveće zasluge za ovakve rezultate OK Bosna Kalesija ima upravo Jasmin Požegić, koji u ovoj sezoni igra u odličnoj formi.

Ekipno najbolje rezultate u godini koja je na izmaku zabilježili su fudbaleri Mladosti iz Kikača, koji se takmiče u Prvoj ligi TK. Mladost je ove sezone osvajač KUP-a šehida i KUP-a općine Kalesija. Za najbolju seniorku proglašena je Dženana Muminović, članica Ženskog odbojkaškog kluba ‘’Bosna’’ Kalesija.

Žiri Sportskog saveza općine Kalesija je za najuspješnijeg trenera proglasio Senada Osmanovića, iz kick bokserskog  kluba ‘’Golden Team’’ Kalesija, koji je ove godine predvodio takmičare koji su osvojili prva mjesta na državnom i balkanskom prvenstvu, dok se na EP okitio bronzanom medaljom. Najbolji sportski radnik je Zuhdija Karić – ZUX, predsjednik FK Bosna Kalesija, koji je ove godine doprinio stabilizaciji kalesijskog drugoligaša, a finansijski je podržavao i ostale klubove s područja općine Kalesija. Posebno vrijedi pomenuti uređenje igrališta i rekontrukciju svlačionica FK Memići u vrijednosti od oko 20 hiljada KM.

U juniorskoj kategoriji najbolje rezultate pojedinačno ostvarili su:  Amila Imamović, članica Karate kluba ‘’Bosna-Kalesija’’ i Huso Turić, član kick bokserskog kluba ‘’Golden Team’’ Kalesija, dok su ekipno najbolji juniori FK ”Bosna” Kalesija.

Kadetska selekcija karate kluba ”Bosna-Kalesija” najbolja je ekipno, dok su pojedinačno najsupješniji Nejra Imamović, članica ženskog odbojkaškog kluba ‘’Bosna’’ Kalesija i Amar Jahić, član karate kluba ”Bosna-Kalesija”.

Najbolje rezultate u pionirskoj kategoriji 2017.godine ostvarili su članovi kick bokserskog kluba ”Golden Team” Kalesija, Melisa Mehanović i je Admir Halilović, dok su ekipno najbolji članovi ribolovno sportskog društva ”Manjić” Kalesija.

U namlađoj kategoriji (cicibani) najbolji su: Ejla Hasanović, članica karate kluba ”Bosna-Kalesija” i Halid Hadžić, član kick bokserskog kluba ”Golden Team” Kalesija. Najbolja ekipa u kategoriji cicibanki je Karate klub ”Bosna-Kalesija”.

Za najboljeg sportistu invalida proglašen je Abdulah Barčić,  član Invalidskog odbojkaškog kluba ”Kalesija”, dok su najbolje rezultate u okviru Malih olimpijskih igara ostvarili učenici OŠ Memići.

Specijalna priznanja Sportskog saveza općine Kalesija dobili su Sead Džafić, načenik općine Kalesija i Al-Sadi Sadedin, dr. medicine iz Jordana, stanovnik Kalesije preko 30 godina.

U kulturno-zabavnom dijelu programa nastupili su učenici OŠ Kalesija i članovi GKUD „Halisije“ – Kalesija.

Organizator 23.tradicionalne manifestacije proglašenja najboljih sportista i sportskih kolektiva općine Kalesija bio je Sportski savez općine Kalesija, a generalni pokrovitelj načelnik općine Kalesija Sead Džafić. Sponzor manifestacije bila je Fabrika namještaja “Izazov” – Kalesija.

FOTO:

 

Radio Feral

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: