Odbojkaš Irfan Kovačević proglašen za najboljeg sportistu općine Kalesija za 2020.godinu

Irfan Kovačević, član OK Bosna Kalesija proglašen je za najboljeg sportistu općine Kalesija za 2020.godinu. Kovačević je jedan od najboljih igrača OK Bosna Kalesija, koji je, sa klupskim kolegama, u 2020.godini osvojio prvo mjesto u „Superligi“ FBiH i izborio plasman u „Premijer“ ligu BiH. Kalesijski odbojkaši su nastavili sa dobrim partijama u premijerligaškom društvu, gdje su ovu godinu okončali na četvrtoj poziciji na tabeli. Pored Konačevića, Sportski savez općine Kalesija je za najuspješniji sportski kolektiv ove godine proglasio OK Bosna Kalesija, dok je šef stručnog štaba ovog kluba Edin Glogić, proglašen za najboljeg trenera u 2020.godini.

Za najuspješniju seniorku izabrana je Lejla Čanić, odbojkašica Bosne iz Kalesije. Kalesijske odbojkašice u tokom 2020.godine osvojile drugo mjesto u „Superligi“i nedostajalo im je sportske sreće da se plasiraju u „Premijer“ ligu BiH. 

Refik Musić – Rile je proglašen za najboljeg sportskog radnika općine Kalesija. Musić je tokom fudbalske karijere nastupao za Drinu iz Zvornika, Vitezove iz Sapne i Memiće. Po okončanju karijere ostao je aktivan u sportu, kroz rad u upravnim odborima Memića, Bosne iz Kalesije i Sloge iz Tojšića. Kao privrednik konstantno podržava veliki broj sportskih klubova s područja općine Kalesija i TK. Potiče iz sportske porodice, u kojoj su svi igrali ili još igraju fudbal, od djeda do unuka, koji je i danas aktivni fudbaler.

Najbolje rezultate u juniorskoj konkurenciji ostavili su Hajrija Hujdur, članica Kluba borilačkih sportova ”Golden Team” Kalesija i Ensar Mešić, OK Bosna Kalesija, dok su juniori Bosne iz Kalesije, ekipno imali najbolje rezultate u 2020.godini. 

 

Admir Hasanović (KBS „Golden-team) je najuspješniji kadet, dok je Melisa Mehanović (KBS „Golden-team) proglašena za najbolju kadetkinju. Vrijedi napomenuti da je Melisa, između ostalog, dvostruka šampionka Evropskog kupa, Međunarodnog kupa i drvostruka prvakinja BiH. Najbolja kadetska ekipa je Karate klub Bosna Kalesija.

U pionirskoj selekciji najbolji su: Ejla Hasanović,  reprezentativka BiH u selekciji pionira članica, Karate kluba ”Bosna” Kalesija i je Almedin Karić  član Kluba borilačkih sportova ”Golden Team” Kalesija, pojedinačno, dok su pionirke ŽOK Bosna najbolje ekipno.      

Za najbolju cicibanku izabrana je Ajla Zulić, članica Kluba borilačkih sportova ”Golden-team” Kalesija, a njen klupski kolega Vedad Padžić je proglašen za najuspješnijeg cicibana.

U kategoriji invalidskog sporta za najboljeg je proglašen  Hariz Karić,  član Invalidskog odbojkaškog kluba ”Kalesija”.

Sportski savez općine Kalesija dodijelio je Muhamedu Avdiću i Radiju „Feral“ specijalna priznanja za dugogodišnji rad na razvoju i unapređenju sporta u Kalesiji, dok je posebno priznanje uručeno načelniku općine Kalesija Seadu Džafiću, za kontinuiranu pomoć podršku sportskim kolektivinima na području općine Kalesija. Također, nagrađen je i Bakir Musić, član Atletskog kluba Sloboda Tehnograd Tuzla, prvav BiH u troskoku i osvajač brojnih medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

S obzirom na epidemiološku situaciju i ograničen broj osoba u zatvorenom prostoru, ove godine izostali su kulturno-zabavni sadržaji, a manifestaciji su prisustvovali samo nagrađeni, organizatori i predstavnici medija.

(Tekst : Radio Feral, Foto: Neon TV)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: