Košarkaški spektakl u Kalesiji: AKOL (Kalesija) – AKL (Niš)

Veliki sportski događaj u Kalesiji: Utakmica reprezentacija amaterskih košarkaških liga BiH i Srbije, AKOL (Kalesija) – AKL (Niš)

Kalesija je proteklih pet godina domaćin AKOL lige, prve i jedine amaterske košarkaške lige u BiH. Riječ je o ligi koja okuplja košarkaške ekipe sa područja četiri općine, i koja je uveliko promovisala košarkaški sport, KK Bosna Kalesija, kao i cijelu općina Kalesija.

Svake godine tokom deset takmičarskih nedjelja parketom je prodefilovalo više od stotinu ljubitelja košarke, svih generacija, kao i veliki broj ljubitelja ovoga sporta na tribinama.

Na poziv AKL Niš (Amaterska košarkaška liga u Nišu, Srbija) ekipa AKOL-a je prošle godine gostovala u Srbiji, gdje je odigrana „All Star“ utakmica sa sportskim prijateljima.

Organizatori AKOL-a su odlučili uzvratiti domaćinstvo ekipi iz Srbije, te organizovati veliki sportski događaj u Kalesiji, koji bi zasigurno poslao odličnu sliku u cijelu BiH, ali i u Srbiju.

“All Star” utakmica AKOL Kalesija – AKL Niš, bi bila svojevrsna utakmica amaterskih reprezentacija BiH i Srbije, što je jedinstven slučaj u BiH.

Utakmica je planirana za posljednji vikend u mjesecu aprilu (subota, 29.aprila), kada bi se u fiskulturnoj Sali MSŠ Kalesija odigrala utakmica.

Osim utakmice selekcija AKOL (Kalesija, BiH) i AKL (Niš, Srbija), ovaj događaj bi bio odlična prilika za druženje sportista prije, tokom i poslije utakmice.

Generalni pokrovitelj manifestacije je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, na čelu sa ministrom Edinom Ramićem.

Upravo je Ramić osigurao i sportsku opremu omladinskim selekcijama KK Bosna Kalesija, koja će na ovoj manifestaciji biti predstavljena.

Manifestaciju organizuju košarkaški entuzijasti, koji su prije pet godina u Kalesiji pokrenuli AKOL ligu; Admir Delić, Admir Karić, Jasmin Tupković i Ademir Pjanić.

Oko organizacije kompletnog događaja se uveliko uključila uprava KK Bosna Kalesija, koja je nosilac navedenih aktivnosti.

ntv.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: