Huso Turić osvojio bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu

Viceprvak Balkana u kick-boxu Kalesijac Huso Turić osvojio je bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Italiji. Huso je u polufinalnom meču poražen od predstavnika Rusije. Izgubio na poene, razlika je bila 2-3 u korist Rusa.

Predstavnik Rusije evropskiJE  i svjetski prvak. Nakon meča sa našim predstavnikom uputio  je čestitke kazavši da mu je ovo do sada najteži meč.

Bronzana medalja sa Svjetskog prvenstva itekako je vrijedna, mnogo truda rada i dobrih rezultata potrebno je za poziv u reprezentaciju koju ćeš predstavljati na najprestižnijem takmičenju.

“Hvala prije svega dragom Allahu na zdravlju i svemu,veliko hvala mojim roditeljima koji su me trpili sve ove pripreme, treneru Senadu Osmanoviću bez kojeg ovog mog uspjeha ne bi ni bilo.
I zahvalio bih se svim mojim prijateljima i ljudima koji su bili uz mene tokom pripreme i boravka na ovom Svjetskom prvenstvu. Idemo dalje u nove pobjede”- napisao je Huso nakon meča.

Kalesija može biti ponosna na sportiste koji su njeni ambasadori u svim disciplinama, a Huso Turić je jedan od njih koji još jednom dokazao svoj kvalitet.

 

 

 

(Kalesija.info)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.