Fudbaleri Bosne započeli pripreme, stigla i pojačanja (FOTO)

Fudbaleri kalesijske Bosne započeli su pripreme za proljetni dio sezone u Drugoj ligi FBiH „Sjever“. Na proizivku šefa stručnog štaba Muhameda Avdića i njegovog pomoćnika Mensura Šmigalovića odazvalo se 18 igrača. Međutim, iz dana u dan broj igrača se povećava, a u narednom periodu očekuje se dolazak još nekoliko fudbalera. Današnjem treningu prisustvovalo je 20 igrača.

Pored fudbalera koji su prošle sezone nastupali za Bosnu u klub je stiglo 6 novih igrača: Sinbad Jahić (došao iz Svatovca iz Poljica), Muhamed Kuralić (Sloga Tojšići), Šerif Čirak (Memići), Denis Hasanović (Podrinje Janja), Amir Parislamović (Proleter Slavinovići) i Mirza Abidović (Sloga Simin Han).

Prema riječima Muhameda Avdića, šefa stručnog štaba FK Bosna – Kalesija,  u narednih danima očekuje se dolazak još dva igrača iz živiničkog Slavena i jednog igrača iz Mladosti 78 iz Donjih Vukovija.

„Nadam se da ćemo vrlo brzo imati na raspolaganju sve igrače na koje računamo za nastavak sezone i da će svi proći pripremni period. Zadovoljan sam dosadašnjim radom i zalaganjem igrača koji su s nama i vjerujem da ćemo spremni dočekati proljetni dio sezone“, kaže Avdić.

Kondicioni dio priprema održat će se u dvorani MSŠ u Kalesiji i na otvorenom.

„Ovaj dio priprema planiran je do 20.februara, nakon čega je planiran tehničko-taktički dio priprema i odigravanje pripremnih utakmica za proljetni dio sezone. Glavni cilj Bosne u nastavku sezone je opstanak u Drugoj ligi FBiH „Sjever“, rekao je Avdić.

Podsjećamo, prvi dio sezona Bosna je završila na četrnaestom mjestu na tabeli sa 15 osvojenih bodova.

FOTO:

Radio Feral

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: