FUDBALERI BOSNE U PRVOM KOLU GOSTUJU U SIMIN HANU, SLOGA DOČEKUJE BOSNU IZ MIONICE

Fudbaleri Bosne iz Kalesije i Sloge iz Tojšića ovih dana započeli su pripreme za novu sezonu u Drugoj ligi FBiH „Sjever“.

Prema informacija koje stižu iz tabora oba kluba, neće biti velikih promjena u igračkom kadru u odnosu na prošlu sezonu, koju je Bosna završila na trećem mjestu na tabeli, dok je Sloga na kraju protekle sezone zauzela 11-tu poziciju na tabeli.

Po svemu sudeći oba kalesijska kluba će se osloniti na vlastiti igrački kadar i podmlađivanje ekipe, s obzirom da zbog nedostatka finansijskih sredstava ni jedan klub sa prostora općine Kalesija nema ambicija za ulazak u veći rang takmičenja.

U odnosu na prošlu sezonu novi drugoligaši su Sloga iz Simin Hana i Posavina iz Bosanske Bijele, dok je Mladost iz Malešića odustala od takmičenja u Prvoj ligi FBiH i svoje mjesto u ovoj ligi prepustila  Budućnosti iz Banovića, tako da će klub iz Malešića i u novoj sezoni biti član Druge lige FBiH „Sjever“.

Danas je u prostorijama Nogometnog saveza TK, u Tuzli izvršeno je žrijebanje takmičarskih brojeva klubova Druge lige Federacije BiH grupa „Sjever” za takmičarsku 2014/2015 godinu.

Voljom žrijeba određeno je da se fudbaleri kalesijske Bosne u prvom kolu u Simin Hanu sastanu sa Slogom, novim članom Druge lige FBiH „Sjever“. Sloga iz Tojšića prvi susret u novoj sezoni odigrat će na domaćem terenu protiv Bosne iz Mionice. Već u drugom kolu igra se komšijski derbi između Bosne iz Kalesije i Sloge iz Tojšića.

U prvom kolu Druge lige FBiH grupa „Sjever” (16/17.08.2014.) sastaju se:

FK „PRILUK” – NK „SLAVEN
NK „ODŽAK 102″ – NK „MLADOST” (P)
NK „PROKOSOVIĆI” – NK „MRAMOR”
FK „SLOGA” (S.H) – FK „BOSNA” (K)
FK „SLOGA” (T) – FK „BOSNA” (M)
FK „DIZDARUŠA” – NK „POSAVINA 108″
NK „MLADOST” (M) – FK „RUDAR”
NK „INGRAM” – FK „RADNIK”

 

Takmičarski brojevi:

1. FK „PRILUK” Priluk
2. NK „ODŽAK 102″ Odžak
3. NK „PROKOSOVIĆI” Prokosovići
4. FK „SLOGA” Simin Han
5. FK „SLOGA” Tojšići
6. FK „DIZDARUŠA” Dizdaruša
7. NK „MLADOST” Malešići
8. NK „INGRAM” Duboki Potok
9. FK „RADNIK” Lipnica
10. FK „RUDAR” Bukinje
11. NK „POSAVINA 108″ Bijela
12. FK „BOSNA” Mionica
13. FK „BOSNA” Kalesija
14. NK „MRAMOR” Mramor
15. NK „MLADOST” Puračić
16. NK „SLAVEN” Živinice

 

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.