Evropska prvakinja, Melisa Mehanović: Zbog nedostatka finansija upitan mi je odlazak na SP

Bosna i Hercegovina bogata je sportskim draguljima. Većina njih postiže odlične rezultate na Međunarodnoj sceni. Jedna od njih je i 15-godišnja Melisa Mehanović iz Kalesije, koja se bavi kick boksom.

Melisa je višestruka državna prvakinja, višestruka prvakinja Balkana i dvostruka prvakinja Evrope.

Rođena je 19.6.2005. godine, a već iza sebe ima sjajne rezultate u juniorskoj konkurenciji.

Melisin naredni cilj je Svjetsko prvenstvo, ali odlazak je upitan zbog nedostatka finansija.

“Bavim se KickBox-om već 3 godine. Uvijek sam imala želju da se bavim nekim borilačkim sportom. Nakon predomišljanja za karate ili KickBox, pronašla sam se u KickBox-u. Taj sport me privukao jer sam oduvijek željela naučiti se odbraniti u bilo kojim situacijama. Nikad nisam razmišljala da ću ostvariti uspjeh koji sam ostvarila za 3 godine. Treniram 5 puta u sedmici. Dok moji vršnjaci izlaze vani sa prijateljima, ja se u potpunosti posvetim treningu”, rekla je Melisa za Sportske.ba, a zatim dodala:

“Moj cilj je da odem na Svjetsko prvenstvo i naravno da osvojim zlatnu medalju. Za sve to su potrebne finansije, koje ja nemam. Fali mi oprema ; rukavice, kaciga, šorc, zaštite… Također, svako takmičenje mi je upitno zbog finansija. Moj klub, moj trener i moja porodica su me uvijek podržavali u ovome što radim, međutim mislim da ću morati odustati zbog finansija. Trudim se koliko mogu, naporno treniram, samo su mi finansije i oprema potrebni da bi stigla do svog zacrtanog cilja.”

Melisa je među najperpsektivnijim sportistkinjama koje ova država ima, ali podrška izostaje. Roditelji i klub finansiraju koliko mogu, ali sa velikim takmičenjima dolaze i veći troškovi.

Melisa je sportski dragulj koji ova država ne smije izgubiti. Podrška je potrebna, a ova mlada djevojka će to opravdati na najbolji način, medaljama sa velikih takmičenja.

(Sportske.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: