Besim Mešić novi predsjednik Sportskog saveza općine Kalesija

Besim Mešić iz Rainaca Gornjih izabran je za novog predsjednika Sportskog saveza općine Kalesija. Mešić je na ovoj poziciji naslijedio Muhameda Avdića, koji se na čelu Sportskog saveza nalazio od 1996.godine, kada je osnovano ovo udruženje.

Besim Mešić se prilikom primopredaje dužnosti, u prisustvu članova komisije, zahvalio članovima Skupštine na izboru i naglasio da će nastojati da svojim radom opravda povjerenje svih sportskih klubova u Kalesiji.

„Hvala svim klubovima koji su mi ukazali povjerenje da u narednom četvorogodišnjem mandatu budem na čelu Sportskog saveza općine Kalesija. Nastojat ću da nastavim sa uspješnim radom, kao i do sada. S obzirom na otežan rad svih klubova, zbog pandemije, trenutno nemamo nekih aktivnosti, ali se nadamo da će sa smirivanjem situacije nastaviti sa realizacijom plana i programa Sportskog saveza. Bit ću na raspolaganju svim klubovima kako bi obezbijedili što bolje uslove za rad i takmčenje i nadam se da ćemo imati još bolje rezultate u budućnosti“, rekao je Mešić.

Muhamed Avdić je poželio mnogo sreće i uspjeha novom predsjedniku i izabranim članovima Upravnog odbora i izrazio očekivanja da će nastaviti sa kvalitetnim radom.

„Od osnivanja sam bio na čelu Sportskog saveza. U protekle 24 godine samo sam u jednom mandatu bio predsjednik Skupštine. Sve ostale godine sam bio na poziciji predsjednika Sportskog sportskog saveza. Nadam se da sam opravdao očekivanja klubova i da će moj nasljednik i njegov tim jednako uspješno voditi ovo jako važno udruženje za sportske klubove u Kalesiji“, istakao je Avdić.   

Članovi Skupštine su za potpredsjednika Sportskog saveza izabrali Adnana Karića (OK Bosna). Pored predsjednika i potpredsjednika u Upravni odbor su izabrani: Suad Tabalović (FK Bosna), Jasmin Smajić (FK Mladost Kikači), Safet Šahmanović (FK Sloga Tojšići), Damir Džafić (FK Rainci), Asim Muratbegović (SIOK 14.maj Kalesija), Enes Hasanović (Karate klub Bosna) i Izet Bukvarević (Aktiv profesora tjelesnog odgoja).

Također, izabran je i Nadzorni odbor Sportskog saveza u sastavu: Mirsad Zulić (FK Bosna Kalesija), Edin Glogić (OK Bosna Kalesija), Fahrudin Aščić (FK Krušik Vukovije Gornje), Huso Ćivić (FK Sloga Tojšići) i Muradif Smajić (FK Mladost Kikači).

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: