Adil Imamović proglašen najboljim nogometašem Općine Kalesija

Kalesija je oduvijek bila rasadnik sportskih talenata, a to i potvrđuje sinoć održana manifestacija “Izbor najboljeg nogometaša i nogometne ekipe Općine Kalesija”. Na 16. manifestaciju okupili su se nominovani za najboljeg nogometaša i nogometne ekipe, a koji su u protekloj godini bili najuspješniji i postigli najbolje rezultate.

Za najboljeg nogometaša izabran je Adil Imamović. Pripada igračima velikog talenta. Već je dugo u fudbalu i igrao u raznim klubovima. Najbolje igre i efekte imao je u FK “Mladost 78” iz Vukovija Donjih. Prošao je nekoliko različitih rang takmičenja od Prve federalne do Druge kantonalne lige. Pored “Mladosti 78” bio je i član FK “Bosna”, “Sloga” Tojšići, “Drina- Crni Vukovi”. Trenutno nosi dres FK “Mladost” Vukovije Donje i u njemu je ponio titulu ovogodišnjeg najboljeg nogometaša.

“Htio bi da se zahvalim svima koji su glasali za mene u velikoj konkurenciji. Velika je čast biti proglašen najboljim nogometašem Općine Kalesija. Nadam se što boljim igrama u nastavku karijere i da mlađi naredne godine preuzmu ovu nagradu od mene”, kazao je Imamović.

Predpioniri FK “Bosna” Kalesija su općinski pobjednici u predpionirskoj nogometnoj ligi za prošlu takmičarsku godinu zbog čega ih sljeduje nagrada po Propozicijama ovog takmičenja. Priznanje je uručeno predpionirskoj ekipi FK Bosna za šampioniski naslov u Prvenstvu Općine Kalesija za takmičarsku 2018/2019.

Priznanje je dodjeljeno i najuspješnijim pjetlićima FK “Bosna”Kalesija. Najbolji pjetlić je Muamer Avdić, član FK “Bosna” Kalesija.

U pionirskoj konkurenciji priznanje je dodijeljeno ekipi NK ” Rainci” iz Rainaca Gornjih. Najbolji pionir je Ibro Husić, član NK “Rainci”

Najuspješnijim kadetetom proglašen je Benjamin Križevac, član FK “Bosna” Kalesija.

Najuspješnijom ekipom u juniorskoj konkurenciji je proglašen FK “Sloga Tojšići”, a titulu najboljeg pionira ponio je Adin Smajić, FK “Sloga”Tojšići.

Za najboljeg trenera proglašen je Nijaz Karić, trener seniorke ekipe FK “Krušik” Vukovije Gornje. Iskusan u trenerskom pozivu, marljiv trener, pokazao se kao veoma uspješnim vodeći ekipu FK” Krušik”.

U velikoj konkurenciji za izbor najboljeg sportskog radnika priznanje je pripalo Besimu Mešiću, NK “Rainci” Rainci Gornji.

Najboljom seniorskom ekipon izabrana je ekipa FK Krušik” Vukovije Gornje

“Cilj manifestacije da svake godine možemo dati jedan stimulans našim nogometašima, čak mlađim kategorijama, a koje su trenutno u uzrastu kada bi trebali učiti od najboljih, da i oni to prihvate i da bi dobili satisfakciju da se bore i pokažu svoja znanja na našoj Općini, ali i dalje”, kazao je Jusuf Poljaković, potpredsjednik Nogometnog saveza Općine Kalesija.

ntv.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.