Zbog ugaženog snijega na prevoju Karaula obavezna upotreba lanaca

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvalitet zraka za četvrtak 7. januar 2016. godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Bukinje i Lukavac dok je na lokalitetima Skver i BKC odgovarao kvalitetu prekomjerno zagađenog zraka. Na lokalitetima Cerik i Banovići nije bilo moguće ocjeniti kvalitet zraka.

Svi magistralni i regionalni putevi su prohodni. Ekipe zimskih službi su na terenu i rade na čišćenju snijega. Nema zametenih i neprohodnih puteva.

Zbog ugaženog snijega i leda na kolovozu saobraćaj se odvija otežano. Na prevoju Karaula obavezna je upotreba lanaca. Zbog leda otežan je ili potpuno obustavljen autobuski saobraćaj u visinskim zonama. Autobusi GSP-a saobraćaju do zimskih stanica.

U protekla 24 sata vatrogasne jedinice na području TK su osim nekoliko tehničkih imale i pet intervencija na gašenju požara i to na području općine Banovići, u MZ Mrdići gdje je gorio vikend objekta koji je radi nepristupačnosti terena potpuno izgorio. Spriječeno je širenje požara na okolnu šumu. Također, na području općine Živinice, vatrogasna jedinica Đurđevik je dva puta intervenirala na gašenju dimnjaka i to u naselju Hadžije i u centru Živinica. Na području Grada Tuzle, vatrogasna jedinica Tuzla je intervenirala dva puta i to u MZ Slatina gdje je gorjelo privatno motorno vozilo i u MZ Solina gdje je gorio dimnjak. Svi požari su lokalizirani i ugašeni.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: