Zbog učestalih padavina savjetuje se vožnja prilagođena uslovima na putu

Prema prikupljenim podacima, na putevima u BiH ovoga jutra nema dužih zastoja u odvijanju saobraćaja. Frekvencija vozila pojačana je u gradskim centrima, dok je na ostalim dionicama intenzitet saobraćaja umjeren. Na dionicama koje  prolaze kroz usjeke mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja na kolovoz. Zbog nestabilnih vremenskih prilika i učestalih lokalnih padavina, vozače pozivamo na oprezniju vožnju prilagođenu uslovima na putu.

Na autoputu A-1 saobraća se  bez vanrednih ograničenja.

Zbog izgradnje vijadukta na  autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, za saobraćaj je zatvorena petljaMahovljani.

Danas se izvode radovi na miniranju u kamenolomu u mjestu Potpeć na magistralnom putu M-1.8 Šićki Brod-Srebrenik. U vremenu od 12 do 15 sati moguće su 15-minutne obustave saobraćaja.

Do povremenih polusatnih obustava saobraćaja zbog deminiranja terena, u vremenu od 07 do 15 sati, dolazi i na dionici M-1.8  Orašje-Lončari u mjestu Dusine.

Kraći zastoji mogući su i na dionicama magistralnih puteva gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je postavljena privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno. Izdvajamo putne pravce: M-17 Nemila-Topčić Polje, M-6 Čapljina-Ljubuški, M-16.2 Prozor-Bugojno, M-4 Priboj-Simin Han, M-4 Banja Luka-Čelinac i M-15 Ključ-Sanski Most.

Na  graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: