Zbog protesta poljoprivrednika obustavljen saobraćaj na GP Izačić

I dalje je, zbog protesta poljoprivrednika, obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Izačić, pa vozače molimo da koriste granične prelaze Ripač ili Velika Kladuša. Danas do 12 sati, zbog završne faze izgradnje novog graničnog prelaza, za saobraćaj je zatvoren granični prelaz Gorica. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, kratkotrajna.

Na putevima u BIH jutros se saobraća nesmetano i bez vanrednih ograničenja. Uslovi za vožnju su povoljni, a frekvencija vozila je umjerenog do pojačanog inteziteta. Vozače savjetujemo da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Kraći zastoji u odvijanju saobraćaja, zbog sanacionih radova, mogući su na dionicama: Priboj-Simin Han, Šićki Brod-Srebrenik, Srednje-Olovo-Kladanj, Gromiljak-Busovača, Ustikolina-Goražde i Ključ-Sanski Most.

Zbog izgradnje vijadukta Mahovljani, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani (Banja Luka-Bosanska Gradiška).  Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16.

Zbog deminerskih radova na dionici M-1.8 Orašje-Lončari,  od 08 do 16 sati moguće su povremene obustava saobraćaja, maksimalno do 30 minuta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: