Zbog nestabilnog vremena neophodna opreznija vožnja

Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, ovoga jutra savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.  Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa  apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.

Danas u vremenu od 07 do 17 sati, izvodit će se sanacioni radovi na dionici magistralnog puta M-14 Bihać-Srbljani, zbog čega će se saobraćati naizmjenično-jednom trakom.

Na autoputu A-1 nema vanrednih ograničenja, dok je na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj zatvorena petlja Mahovljani.  Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo tranzit zbog klizišta i dalje je na snazi zabrana za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse.

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je postavljena privremena saobraćajna signalizacija. Izdvajamo dionice: Kobiljača-Kiseljak, Šićki Brod-Srebrenik, Gračanica-Lukavac, Priboj-Simin Han i Ključ-Sanski Most.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: