Zbog klizanja tla oštećen lokalni put u naselju Zelina

Prema izvještaju Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice TK, kvalitet zraka za dan  22. 08.2016. godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac, Mobilna: Teočak, dok se na lokalitetu Cerik ne može ocijeniti.

U općini Gračanica, u naselju D. Orahovica, zaseok Kačanik zbog izljevanja lokalnog potoka došlo je do manjeg plavljenja jednog stambenog objekta. Takođe, u naselju G.Orahovica, zaseoci Dobrinići i Ikići zbog obilnih padavina došlo je do pojave klizanja tla koje je oštetilo potporne zidove privatnih stambenih objekata.

U općini Kalesija, u naselju Zelina došlo je do klizanja tla koje je oštetilo lokalni put.

Vatrogasne jedinice na području TK u protekla 24 sata , osim nekoliko tehničkih imale su i dvije intervencije na gašenju požara.

Profesionalna vatrogasna jedinicaTuzla imala je intervenciju gašenja požara na privatnom stambenom objektu u ul. Ivana Markovića, dok je  profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik imala intervenciju gašenja požara na pomoćnom objektu (sušara) u naselju Sladna. Požari su  lokalizovani i ugašeni.

Civilna zaštita općine Sapna dobila je prijavu da je u toku noći sa 21/22.08.2016. godine u naselju Zaseok, usljed udara groma u privatni stambeni objekat došlo do manje materijalne štete.

Kantonalni operativni centar Tuzla zaprimio je prijavu neeksplodiranih ubojitih sredstava (NUS) od Civilne zaštite Lukavac (tromblon 1-kom.) te proslijedio u Federalnu upravu civilne zaštite.

Timovi  za deminiranje i uklanjanje NUS-a nisu radili zbog kišnih padavina.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: