Zbog jake kiše otežan saobraćaj na većini putnih pravaca u BiH

Zbog kiše koja pada, otežano je saobraćanje na većini putnih pravaca u BiH. Izrazito jaka kiša posebno otežava saobraćanje na području jugozapadne Bosne i dijelom Hercegovine, navode iz BIHAMK-a.

Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putevima.

Na dionici regionalnog puta R-413 Turbe-Banja Luka, zbog većeg odrona, obustavljen je saobraćaj teretnih vozila, dok putnička vozila saobraćaju usporeno.

I dalje je u prekidu odvijanje saobraćaja na dionici magistralnog puta M-18 Dobro Polje – Miljevina. Alternativni pravac je preko Rogatice i Goražda.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Ljubuški-Grude, Tuzla-Šićki Brod, Kiseljak-Busovača, Bosansko Grahovo-Livno, Sarajevo-Olovo, kao i dionicu autoputa A-1 Podlugovi-Jošanica. Deminerski radovi aktuelni su na dionici M-15 Livno-Glamoč (u naselju Koričine), gdje svakodnevno od 08 do 14 sati dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja.

Na dionicama M-4 Simin Han-Kalesija (u mjestu Babajići) i M-18 Tuzla-Bijeljina (u mjestu Seljublje), obustavljen je saobraćaj za teretna  vozila preko 3,5 t. I dalje je obustavljen saobraćaj na putnom pravcu R-458 Lopare-Gornja Tuzla. Podsjećamo, na regionalnom putu R-467 Olovo – Ribnica na snazi je zabrana saobraćaja za vozila preko 12 tona, prenosi Patria.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: