ZBOG IZVOĐENJA RADOVA OBUSTAVA SAOBRAĆAJA U SELJUBLJU

Zbog radova na sanaciji kolovoza i danas od 08 do 17 sati, na snazi će biti potpuna obustava saobraćaja na magistralnom putu M-18 Tuzla-Bijeljina (u mjestu Seljublje). U ostalom periodu ovaj pravac mogu koristiti vozila do 3,5 tone.

Danas u vremenu od 09 do 13 sati zbog izvođenja neophodnih radova (remont pružnog prelaza “Sladna”) obustavlja se saobraćaj putničkih vozila na regionalnom putu R-461 Srebrenik-Bukva. Teretna vozila i autobusi će se propuštati u intervalima od 15 minuta, što će regulisati radnici Željeznica FBiH, uz asistenciju pripadnika MUP-a TK.

Na magistralnom putu M-17 Maglaj-Doboj (u mjestu Kosova) do daljnjeg se ne može saobraćati. Na obilaznom pravcu-regionalnom putu R-465 preko Ševarlija, teretna vozila (do 4 metra visine) povremeno se propuštaju po posebnom režimu (naizmjenično, iz jednog pa onda iz drugog pravca, u ovisnosti od frenkvencije vozila), dok putnička vozila ovom obilaznicom saobraćaju bez ograničenja, ali sporije.

Saobraćaj je i dalje obustavljen na magistralnom putu M-14.1 Brčko-Lončari , kao i na regionalnim putevima R-458 Lopare-Gornja Tuzla i R-467 Olovo-Ribnica.

Na dionicama: M-4 Simin Han-Kalesija (u mjestu Čaklovići) i M-14.1 Odžak-Bosanski Brod obustavljen je saobraćaj za teretna vozila, dok putnička vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. Na dionici magistralnog puta M-16 Jajce -Crna Rijeka saobraćaju vozila do 12 tona ukupne mase.

Zbog klizišta, otežano-jednom trakom, saobraća se na magistralnim putevima M-19 Zvornik-Bijeljina (na dionici Donji Šepak-Debela Međa) i M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Čardačani).

Na ostalim putevima vozače upozoravamo na odrone kamenja na kolovoz, kao i na povećanu opasnost od klizišta.

Granični prelazi Bosanski Šamac i Brčko i dalje su zatvoreni za saobraćaj. Na ostalim graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Tokom dana, zbog dezinfekcije vozila u Hrvatskoj, zastoji se mogu očekivati na graničnim prelazima Bosanski Brod, Orašje, Bosanska Gradiška i Gradina.

BIHAMK

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: