Zbog deminiranja terana, polusatna obustava saobraćaja na magistralnom putu Tuzla-Orašje

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, saobraćaj se ovoga jutra odvija po vlažnom, odnosno suhom kolovozu, uz pojačan promet vozila.  Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa  apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno. Na mjestima gdje se izvode radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Zbog radova na deminiranju terena danas od 08 do 16 sati,  na magistralnom putu Tuzla-Orašje, u mjestu Dusine,  dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila. Najavljene su polusatne obustave saobraćaja i na dionici Bosansko-Grahovo-Livno, u mjestu Gornje Peulje.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo: autoput A-1 dionice Vlakovo-Butile i Visoko-Podlugovi, zatim magistralne puteve:  Tuzla-Šićki Brod, naselje Drežnik, Topčić Polje-Žepče, Čapljina-Doljani i Jajce-Crna Rijeka.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima  zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

Napominjemo da je još danas zakonski obavezno posjedovanje zimske opreme na putevima u BiH, saopćeno je iz BiHAMK-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: