Vruće uz temperaturu do 36, krajem dana naoblačenje

Danas u Bosni i Hercegovini vruće. U Hercegovini sunčano. U Bosni veći dio dana sunčano.

Krajem dana se očekuje dolazak frontalnog poremećaja sa zapada koji će se u noći na subotu sa Krajine proširiti prema istoku Bosne.

Padavine se u noći očekuju u većem dijelu Bosne, osim u istočnim područjima. U Krajini je krajem dana moguća i grmljavina. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. U noći vjetar u skretanju na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C, na jugu i zapadu Hercegovine od 20 do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 30 i 36°C.

U subotu u Bosni oblačno, kiša i pljuskovi uglavnom prije podne. Više padavina u Krajini i sjevernim područjima, a najmanje na istoku. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno sa slabim lokalnim poljuskovima. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 12 i 16°C, na jugu i zapadu Hercegovine od 18 do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C, na jugu zemlje od 30 do 33°C.

U nedjelju u Bosni veći dio dana oblačno, poslije podne smanjenje oblačnosti. U Hercegovini sunčano uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C, na jugu i zapadu Hercegovine od 19 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C, na jugu zemlje od 30 do 33°C.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: