Vrijeme u BiH: Oblačno sa kišom, temperatura do 18 stepeni

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom. U jutarnjim satima, intenzivnije padavine se očekuju u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne, a tokom dana i u centralnim djelovima.

Padavine će prelaziti sa zapada prema istoku zemlje i do kraja dana se očekuje postupan prestanak padavina u cijeloj zemlji. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 4 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 15, na jugu zemlje do 18 stepeni.

Subota – u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne pljuskovi se očekuju ponegdje u centralnim djelovima. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 3 i 8, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 18, na jugu zemlje od 18 do 22.

Nedjelja – u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa susnježicom i snijegom. Padavine se očekuju najprije u zapadnim područjima. Tokom dana, padavine se očekuju i u ostalim djelovima. Ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. Intenzivnije padavine se očekuju u noći sa nedjelje na ponedjeljak. Jutarnja temperatura zraka između 4 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 16, na jugu do 18.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: