Vozi se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu uz umjeren promet vozila

Na putevima u BiH ovoga jutra saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz slab do umjeren promet vozila. Na pojedinim dionicama vidljivost je smanjena zbog magle, a izdvajamo sjeverozapadne krajeve naše zemlje, kao i šire područje Banja Luke, Mrkonjić Grada, Prijedora, Doboja i Foče. Upozoravamo na povećanu opasnost od odrona i savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Na autoputu A-1 Lepenica-Tarčin, na  izlazu iz tunela Grab, zbog sanacionih radova saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom, dok je na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj zatvorena petlja Mahovljani.

Povremene polusatne obustave, zbog deminiranja terena, aktuelne su tokom dana na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje, u blizini mjesta Dusine.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo  magistralne puteve: M-17 Jablanica-Mostar, M-17 Buna-Tasovčići, M-17 Topčić Polje-Lašva,  M-18 Priboj-Simin Han i M-4 Simin Han-Kalesija, kao i magistralne puteve na području Prozora (M-16.2), Olova (M-18) i Livna (M-6.1).

Na  graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja  vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.

Apelujemo na vozače da prije polaska na putovanje provjere svu potrebnu dokumentaciju, kao i važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice.

Vozače teretnih vozila molimo da, kada iza sebe primjete dužu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: