Vozi se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

Na putevima u BiH ovoga jutra vozi se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Na dionicama u kotlinama, te ponegdje u višim predjelima, vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti. Upozoravamo na moguće povremene pljuskove tokom dana i savjetujemo oprezniju vožnju. Vozače teretnih vozila molimo da, kada iza sebe primjete dužu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Zbog deminiranja terena  na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje, u blizini mjesta Dusine, od 07 do 16 sati aktuelne su povremene polusatne obustave saobraćaja.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo autoput Banja Luka-Bosanska Gradiška (lokalitet petlje Mahovljani), zatim magistralne puteve: M-17 Jablanica-Mostar,  M-4 Banja Luka-Čelinac,  M-18 Priboj-Simin Han i M-4 Simin Han-Caparde, kao i magistralne puteve na području Prozora (M-16.2), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1).

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja  vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.

Apelujemo na vozače da prije polaska na putovanje provjere svu potrebnu dokumentaciju, kao i važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: