Vozi se po pretežno mokrom kolovozu

Prema prikupljenim podacima, na putevima u BiH ovoga jutra nema dužih zastoja u odvijanju saobraćaja. Vozi se po pretežno mokrom kolovozu, osim dionica u južnim krajevima gdje je kolovoz suh. Pojačan je intenzitet saobraćaja na dionicama u gradskim centrima. Zbog nestabilnih vremenskih prilika i mogućih lokalnih padavina, vozače pozivamo na oprezniju vožnju prilagođenu uslovima na putu.Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, upozoravamo na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Zbog deminiranja terena u mjestu Dusine na magistralnom putu Orašje-Lončari, u vremenu od 07 do 15 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

Na dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo autoput Banja Luka-Bosanska Gradiška (petlja Mahovljani),  magistralne puteve: M-17 Jablanica-Mostar, M-17 Buna-Tasovčići, M-4 Banja Luka-Čelinac,  M-18 Priboj-Simin Han i M-4 Simin Han-Kalesija, kao i magistralne puteve na području  Prozora (M-16.2), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1).

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Doljani i Prisika. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Apelujemo na vozače da prije polaska na putovanje provjere važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: