Uslovi za vožnju povoljni uz pojačanu frekvenciju vozila u gradskim centrima

Jutros se na putevima u BiH saobraća bez dužih zastoja po pretežno suhom kolovozu. Uslovi za vožnju su povoljni, a frekvencija vozila je pojačana u gradskim centrima. Kraći zastoji u odvijanju saobraćaja mogući su na dionicama gdje su u toku sanacioni radovi, a gdje je postavljena privremena  signalizacija čije poštivanje je obavezno. Vozače molimo da i pored povoljnih uslova za vožnju, voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Na autoputu A-1 nema vanrednih ograničenja, dok je na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj zatvorena petlja Mahovljani.

Do kraćih zastoja zbog radova dolazi i na magistralnim putevima, a izdvajamo dionice: M-6 Čapljina-Ljubuški,M-17 Nemila-Topčić Polje,  M-18 Priboj-Simin Han, M-4 Banja Luka-Čelinac i M-15 Ključ-Sanski Most, kao imagistralne puteve na području Gračanice (M-4), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1).

Povodom vjerskog praznika Ramazanskog Bajrama, do sutra do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Na  graničnim prelazima  nema dužih zadržavanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.