U Kalesiji u 9 sati izmjereno 5 stepeni, danas pretežno oblačno

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima pretežno oblačno. Temperatura u 9 sati iznosila je 5 stepeni celzijusa. Danas u Bosni pretežno oblačno sa slabim padavinama. U nizinama slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg ili susnježica. U drugoj polovini dana djelomično smanjenje oblačnosti u Krajini, zapadnim i sjevernim područjima. U Hercegovini prije podne umjereno oblačno. U drugoj polovini dana sunčano. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini jaka bura, koja će krajem dana oslabiti. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 4 i 10°C, na jugu zemlje od 11 do 15°C.

Prema izvještaju iz PS Kalesija, u protekla 24 sata u jednom slučaju, u centru Kalesije, narušnen je javni red i mir, dok saobraćajnih nesreća i krivičnih djela nije bilo.

Poplave

Općina Doboj Istok

Na području općine Doboj Istok i dalje je na snazi Odluka o proglašenju stanja prirodne nesreće. Pod vodom je oko 150 Ha poljoprivrednog zemljišta.

Općina Gračanica

Načelnik općine Gračanica donio je Odluku o proglašenju stanja neposredne opasnosti od klizišta i poplava na području općine Gračanica. Pod vodom je oko 120 Ha poljoprivrednog zemljišta. Vodostaj rijeke Spreče na mjernom mjestu Karanovac jutros u 06,00 sati iznosio je 392 cm (niži za 3 cm u odnosu na protekla 24 sata).

Požari

Općina Srebrenik U toku protekla 24 sata PVJ Srebrenik je imala jednu intervenciju i to požar na stambenom objektu (kuća) u naselju Ćehaje u 02:55h. Požar je lokalizovan i ugašen.

 „A“ Tim FUCZ/KUCZ za uklanjanje NUS-a obavljao poslove na uklanjanju NUS-a na području općine Žepče u Zeničko – Dobojskom kantonu.

„B“ Tim za deminiranje FUCZ/KUCZ nastavio potragu za nestalim dječakom na području općine Lopare.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: