U Jajićima gorjelo nisko rastinje, u Dubnici izgorjela štala i oko 160 bala sijena

Kvalitet zraka za 6. novembar 2016 godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC i Lukavac.

Stanje na  putevima TK

M – 4 Simin Han – Kalesija, zbog sanacije mosta preko rijeke Dubnice, saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično.

M – 18 Simin Han – Priboj, zbog sanacije klizišta saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

M – 18 Kladanj – Vitalj, zbog sanacionih radova saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično uz povremene obustave do 15 minuta.

R – 455a Svatovac – Živinice – Zelenika, zbog rekonstrukcije kolovoza obustavlja se saobraćaj na dionici Živinice (Finali-pruga)-Kulića raskršće (M-18). Saobraćaj se iz pravca Priluka za Živinice preusmjerava preko Ljubača, dok putnička vozila mogu koristiti lokalnu cestu kroz naselje Litve.

Požari

Općina Kalesija. VJ općine Kalesija imala je dvije intervencije na gašenju požara: nisko rastinje u MZ Jajići, izgorjelo oko 5 ha niskog rastinja i 50 mladih borića, u MZ Dubnica u požaru izgorjela štala i oko 160 bala sijena.

Općina Banovići. VJ općine Banovići ugasila je požar, nisko rastinje koje je zahvatilo oko 300 m² u MZ Oskova.

Danas u 12 sati, u prostorijama Kantonalne uprave civilne zaštite izvršit će se uručenje odluka i potpisivanje ugovora o dodjeli  finansijskih sredstava namjenjenih za zaštitu od požara i vatrogastvo.

Sinoć oko 18 sati lovac M.K iz Stjepan Polja smrtno je stradao u svom selu nakon što se okliznuo i pao s litice visoke 15 metara na lokaciji „Hatkina rupa“ U izvlačenju tijela nastradalog  po iznimno teškim uvjetima i nepristupačnom terenu učestvovali su lovci Lovačke sekcije Stjepan Polje, rodbina i mještani.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: