U Bosni i Hercegovini nema dužih zastoja u saobraćaju

Prema prikupljenim podacima, na putevima u BiH ovoga jutra saobraća se bez dužih zastoja. Frekvencija vozila je umjerenog intenziteta osim dionica u gradskim centrima gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan. Zbog nestabilnih vremenskih prilika i mogućih lokalnih padavina, vozačima savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu uslovima na putu.  Na dionicama koje prolaze kroz usjeke upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Povremene polusatne obustave saobraćaja, zbog deminiranja terena, aktuelne su od 07 do 16 sati na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje, u blizini mjesta Dusine.

Na autoputu A-1 nema vanrednih ograničenja, dok je na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj zatvorena petlja Mahovljani.

Na dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo magistralne puteve: M-17 Jablanica-Mostar, M-17 Buna-Tasovčići, M-17 Nemila-Topčić Polje, M-4 Banja Luka-Čelinac,  M-18 Priboj-Simin Han i M-5 Rakovica-Kobiljača, kao i magistralne puteve na području  Prozora (M-16.2), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1).

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Vozače napominjemo da prije polaska na putovanje provjere svu dokumentaciju neophodnu za prelazak granice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: